!NOVI VPISI v TEČAJE! 23/24

CENIK za celotno sezono (4 meseci in pol)

1/2 del šolskega leta = SEZONA jesen – zima = od 25. 9. 2023 do 3.2.2024
*sezono zaključimo s predstavo Tribal Hafla, 3.2.2024 (na kateri lahko nastopajo tečajnice s koreografijo, ki se jo naučijo v tem času (neobvezno)).

SEZONSKA KARTA = 225 185 €
SEZONSKA KARTA POPUST študenti & dijaki & upokojenci & brezposelni = 225  175 €
MESEČNA KARTA (4 zaporedne vadbe) = 50 €

*Posamezni tečaj je dolg 85 min.

*Prvi obisk je za nove tečajnice in tečajnike v uvodnem tednu (zadnji teden septembra) brezplačen.
**KER SO SKUPINE POGOSTO POLNE (začetne skupine praviloma vedno), imajo prednost vpisi za celotno sezono (sezonske karte). Kljub temu, da ni nič narobe z krajšimi obdobji vadbe, je optimalni tečaj zaokrožena, daljša celota. Za osnovno osvajanje veščine si je potrebno vzeti vsaj nekaj mesecev časa.

ZA VPIS pošlji izbrani termin tečaja in ime tečaja ter svojo mobitel številko na mancapavli@gmail.com! PRIJAVE so ODPRTE!

Za vsa dodatna vprašanja sem vam na voljo na: 051 202 228 (Manca, v kolikor se ne oglasim, prosim sms) ali prek mancapavli@gmail.com!

 

KER SO NA TEČAJIH MESTA OMEJENA in skupine pogosto polne, so PRIJAVE OBVEZNE!

Vsi tečaji bodo potekali v živo, na Pedagoški fakulteti za Bežigradom:

PEDAGOŠKA FAKULTETA, Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana
*KLIKNI TUKAJ ZA LINK NA GOOGLE MAPS LOKACIJO PEDAGOŠKE*

*Na Pedagoški lahko parkirate tik ob stavbi za zapornico, zagotovljeno parkirišče.
Več info kako do dvorane in kako s parkingom na Pedagoški dobiš ob prijavi prek emaila.

TEČAJI TRIBAL FUSION BELLY DANCE & JOGA
SEZONA 2023/2024

od 25. 9. 2023 do 3. 2. 2024
PLES in JOGA tečaji trajajo 1 uro in 25 minut!
PONEDELJEK 
18:00 – 19:25 – Tribal Fusion belly dance LEVEL 1
19:30 – 20:55 – Amaya Collective / PRO TRACK 
TOREK 
18:00 – 19:25 – Tribal Fusion belly dance LEVEL 2 
19:30 – 20:55 – Tribal Fusion belly dance LEVEL 1
ČETRTEK 
18:00 – 19:25 – alignment flow JOGA 
19:30 – 20:55 – Tribal Fusion belly dance LEVEL 3
** za PRO TRACK prijavo je potreben pogovor z Manco!
*  če nisi prepričan/a, v kateri nivo spodaš, se posvetuj z Manco (051 202 228)
TEČAJ VODI: Manca Pavli (opis spodaj)

OPISI TEČAJEV:

TRIBAL FUSION BELLYDANCE

Gre za moderno vizijo starodavnega plesa, ki se zliva z vplivi iz flamenka, indijskega plesa, hip hopa in ostalih popularnih zvrsti, pleše pa se na zvoke sodobnega in tradicionalnega orienta ter ostalih ritmov.

Pri tečajih je poudarek na pravilni plesni drži telesa in izvedbi ostrih in natančnih izolacij. Tečajnice tako spoznajo Tribal stilizacijo in delajo na tipičnih gibih ter kombinacijah. Tečaj se začne z nekaj joge in vajami za moč, ki pomagajo pripraviti telo na ples, sledi spoznavanje tehnike in povezovanje gibov, na koncu pa tudi koreografija. Tečaj je primeren za čiste začetnice in zaradi specifičnosti dela in stila je TUDI za tiste, ki se že dalj časa ukvarjate z orientalskim plesom in bi rade poskusile ali pa se naučile nekaj novega.

DUHOVNOST SKOZI TEMO in SVETLOBO

Manj teorije, več prakse!
Bootcamp praktičnih vaj in globinskega raziskovanja prek iskrenosti in utelešenega čutenja v skupinski dinamiki. Še poseben se bomo lotili naše narave, kot zasije v odnosih.
Vsi znamo krasno meditirat v gozdovih in jamah, nekako pa se v družbi in matrici človeške družbe in odnosov ponavadi malo ustavi. Svetloba je prekrasen del duhovne poti, a pogledali bomo tudi darove teme in naših osebnih in družbenih senc (t.i. shadow work).
Namesto osebnostne rasti bomo vadili čuječnost in prisotnost tukaj in zdaj, ki vodi v razkroj osebnosti in sladki preporod življenjske moči, ki jo ne teži teža osebnosti in zgodb, ki pridejo z egom.
Sliši se super. To začutit, in to z drugimi, je pa druga zgodba. Zato prostor tečaja.
ključne besede:
* anti-default (re)program
* opolnomočenje
* terapija odvisnosti
* razvijanje notranje moči
* duhovna samooskrba
* anti-polarnost & non-dualnost
* pot brezpogojne Ljubezni

PRED prijavo na tečaj duhovnost skozi temo in svetlobo je obvezen pogovor z Manco (* 051 202 228 ) – želim da je za vsakega tečajnika/co namen tečaja zazveni z vašo potjo in resonira z ostalimi v skupini.

ALIGNMENT FLOW JOGA – mixed level

Alignment flow joga je namenjena tistim, ki imate radi podrobnosti glede fizične izvedbe položajev in dodano vrednost modrosti. Učimo se iz Patanjalijevih joga suter, budističnih naukov ter izročila ne-dualnosti. Večkrat pa se učimo in smejemo tudi iz osebnih izkušenj in naukov življenja. Vse preko prakse.

Izvedbo fizičnih asan inspirirajo principi iz tradicije Iyengar joge in Anusara stila joge. Principe po potrebi spremenimo tako, da služijo potrebam skupine, raznolikih teles in namenu vadbe.

Manca si prizadeva, da na tečajih vsi dobite kar nekaj osebne pozornosti in asistence pri izvedbi položajev. S tem si prizadeva, da odkrijete svoj potencial, pa tudi svobodo in sproščenost tudi v tistih “težjih” joga položajih.

Poleg fizične izvedbe je poudarek na aktivaciji para-simpatetičnega živčnega sistema, saj večinoma živimo v svetu, kjer je simpatetični živčni sistem konkretno preobremenjen ali celo “zaciklan”.

Tantrično združujemo aktivacijo v položajih z energijo sproščanja. Usmerjanje energije in disciplino čuječnosti pa z poslušanjem svojih potreb in z sporočili užitka.

TEČAJE VODI: Manca Pavli

 

Manca Pavli je plesalka, jogistka, antropologinja in šamansko-tantrična raziskovalka transpersonalnega.

Zadnjih 18 let nastopa na svetovnih turnejah ter poučuje moderni orientalski ples, imenovan Tribal stil. Poleg delavnic v tujini poučuje tudi redne tečaje joge in plesa v Ljubljani, kjer vodi društvo KUD TARAB.

Več let je asistirala najbolj znani Tribal plesalki na svetu, Rachel Brice. Z Rachel je učila intenzivne tečaje v Kostariki, za udeleženke iz celega sveta. V tako imenovani “Meki” Tribal stila, San Franciscu, je pridobila certifikat Suhaila Salimpour level 2. Pri ustanoviteljici Tribal stila, Caroleni Nericcio pa je opravila izobraževanje za učiteljico American Tribal stila (ATS®) in dobila status FCBD® Sister Studio. Po desetletju prakse je leta 2015 v San Franciscu zaključila tudi izobraževanje za učiteljico joge, redno pa se izobražuje tudi v Iyengar stilu.

Jeseni 2009 se je pridružila skupini Bellydance Superstars kot gostujoča tribal plesalka na njihovi evropski turneji po Angliji, Franciji in Maroku.
Manca je umetniški vodja in koreografinja plesne skupine Amaya Dance Company, ki je s predstavami Orient Under Construction, Bellydance Unveiled ter Bellydance Infusion project gostovala po Evropi. Je tudi projektni vodja festivala Tribal Bliss, ki združuje profesionalne plesalke iz celega sveta.
Svojo poznavanje plesa in joge je dopolnila s študijem na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo v Ljubljani, ki ga je zaključila leta 2015.

Od duhovnega prebujenja 26 aprila 2020, ko se ji je življenje “obrnilo na glavo” se bolj intenzivno posveča tudi študiju duhovnih izročil, tantre, čuječnosti in ne-dualnosti.

Kot novo poslanstvo čuti vodstvo tantrično-šamanskih krogov. Najbolj pa jo osrečuje velik napredek, globoka povezanost ter trajnostna narava dela v skupini tečaja Duhovnosti skozi Temo in Svetlobo. Od leta 2021 je opravila izobraževanje v ISTI (International School of Temple Arts) level 1, 2 ter 3. Od 2022 pa v ISTI sodeluje kot asistentka in nadaljuje svoje potovanja tudi kot navdušena udeleženka. Prizadeva si za širjenje ISTA kulture prek so-organizacije “temple-night” delavnic in dogodkov v sodelovanju z mednarodnimi učitelji.

TEČAJNICE so o tečajih POVEDALE…