!NOVI VPISI v TEČAJE!

Sezona FEBRUAR-JUNIJ 2024

CENIK za celotno sezono (4 meseci in pol oz 18 vadb)

SEZONA februar – junij 2024 = od 5. 2. 2024 do 9.6.2024
*sezono zaključimo s predstavo Tribalicious, 9.6.2024 (na kateri nastopajo tečajnice s koreografijo, ki se jo naučijo v tem času (neobvezno)).

SEZONSKA KARTA = 225 195 €
SEZONSKA KARTA POPUST študenti & dijaki & upokojenci & brezposelni = 225  185 €
MESEČNA KARTA (4 zaporedne vadbe) = 50 €

*Posamezni tečaj je dolg 85 min.

*Prvi obisk je za nove tečajnice in tečajnike v uvodnem tednu (5.2. – 8.2.2024) brezplačen.
**KER SO SKUPINE POGOSTO POLNE (začetne skupine praviloma vedno), imajo prednost vpisi za celotno sezono (sezonske karte). Kljub temu, da ni nič narobe z krajšimi obdobji vadbe, je optimalni tečaj zaokrožena, daljša celota. Za osnovno osvajanje veščine si je potrebno vzeti vsaj nekaj mesecev časa.
Vkolikor ne zmoreš celotnega zneska, lahko plačaš v dveh obrokih.

ZA VPIS pošlji izbrani termin tečaja in ime tečaja ter svojo mobitel številko na mancapavli@gmail.comPRIJAVE so ODPRTE!

Za vsa dodatna vprašanja sem vam na voljo na: 051 202 228 (Manca, v kolikor se ne oglasim, prosim sms) ali prek mancapavli@gmail.com!

KER SO NA TEČAJIH MESTA OMEJENA in skupine pogosto polne, so PRIJAVE OBVEZNE!

Vsi tečaji bodo potekali v živo, na Pedagoški fakulteti za Bežigradom:

PEDAGOŠKA FAKULTETA, Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana
*KLIKNI TUKAJ ZA LINK NA GOOGLE MAPS LOKACIJO PEDAGOŠKE*

*Na Pedagoški lahko parkirate tik ob stavbi za zapornico, zagotovljeno parkirišče.
Več info kako do dvorane in kako s parkingom na Pedagoški dobiš ob prijavi prek emaila.

TEČAJI TRIBAL FUSION BELLY DANCE & JOGA
SEZONA februar – junij 2024

od 5. 2. 2024 do 9. 6. 2024
PLES in JOGA tečaji trajajo 1 uro in 25 minut!

PONEDELJEK
18:00 – 19:25 – Tribal Fusion belly dance LEVEL 1
19:30 – 20:55 – Amaya Collective / PRO TRACK

TOREK
18:00 – 19:25 – Tribal Fusion belly dance LEVEL 2
19:30 – 20:55 – Tribal Fusion belly dance LEVEL 1

ČETRTEK
18:00 – 19:25 – alignment flow JOGA
19:30 – 20:55 – Tribal Fusion belly dance LEVEL 3

** za PRO TRACK prijavo je potreben pogovor z Manco!
*  če nisi prepričan/a, v kateri nivo spodaš, se posvetuj z Manco (051 202 228)

TEČAJ VODI: Manca Pavli (opis spodaj)

OPISI TEČAJEV:

TRIBAL FUSION BELLYDANCE

Gre za moderno vizijo orientalskega plesa, ki prvine orientalskega plesa zliva z vplivi iz flamenka, indijskega plesa, hip hopa in ostalih popularnih zvrsti. Pleše se na zvoke sodobnega in tradicionalnega orienta ter ostalih ritmov sveta. Tribal Fusion diši po etno glasbi, ki tradicionalno glasbo različnih etničnih skupin včasih odane v moderne preobleke. Spet drugič pa je glasba lahko popolnoma moderna. Svoboda je ključni del izbire glasbe pri fusion plesu!

Pri tečajih je poudarek na pravilni plesni drži telesa in izvedbi ostrih in natančnih izolacij. Tečajnice tako spoznajo Tribal stilizacijo in delajo na tipičnih gibih ter kombinacijah. Tečaj se začne z nekaj ogrevanja. Nadaljujemo z vajami iz joge in vajami za moč, ki pomagajo pripraviti telo na specifične potrebe Fusion plesa. Sledi spoznavanje tehnike in povezovanje gibov, na koncu pa tudi koreografija.

Tečaj je primeren za čiste začetnice in zaradi specifičnosti dela in stila je TUDI za tiste, ki se že dalj časa ukvarjate z orientalskim plesom in bi rade poskusile ali pa se naučile nekaj novega.

ALIGNMENT FLOW JOGA – mixed level

Alignment flow joga je namenjena tistim, ki imate radi podrobnosti glede fizične izvedbe položajev in dodano vrednost modrosti. Učimo se iz Patanjalijevih joga suter, budističnih naukov ter izročila ne-dualnosti. Večkrat pa se učimo in smejemo tudi iz osebnih izkušenj in naukov življenja. Vse preko prakse.

Izvedbo fizičnih asan inspirirajo principi iz tradicije Iyengar joge in Anusara stila joge. Principe po potrebi spremenimo tako, da služijo potrebam skupine, raznolikih teles in namenu vadbe.

Manca si prizadeva, da na tečajih vsi dobite kar nekaj osebne pozornosti in asistence pri izvedbi položajev. S tem si prizadeva, da odkrijete svoj potencial, pa tudi svobodo in sproščenost tudi v tistih “težjih” joga položajih.

Poleg fizične izvedbe je poudarek na aktivaciji para-simpatetičnega živčnega sistema, saj večinoma živimo v svetu, kjer je simpatetični živčni sistem konkretno preobremenjen ali celo “zaciklan”.

Tantrično združujemo aktivacijo v položajih z energijo sproščanja. Usmerjanje energije in disciplino čuječnosti pa z poslušanjem svojih potreb in z sporočili užitka.

TEČAJE VODI: Manca Pavli

Manca Pavli je plesalka, jogistka, antropologinja in včasih tudi šamansko-tantrična raziskovalka transpersonalnega.

Zadnjih 18 let nastopa in poučuje moderno verzijo orientalskega plesa, imenovano Tribal in Tribal Fusion stil v Sloveniji in tujini. Poleg delavnic v tujini poučuje tudi redne tečaje joge in plesa v Ljubljani, kjer že od ustanovitve vodi tudi društvo KUD TARAB.

Več let je asistirala najbolj znani Tribal Fusion plesalki na svetu, Rachel Brice. Z Rachel je učila intenzivne tečaje v Kostariki, za udeleženke iz celega sveta. V tako imenovani “Meki” Tribal stila, San Franciscu, je pridobila certifikat Suhaila Salimpour level 2 in več kot leto preživela v celodnevnih treningih pri tamkajšnjih učiteljicah in učiteljih. Pri ustanoviteljici Tribal stila, Caroleni Nericcio je opravila izobraževanje za učiteljico American Tribal stila (ATS®) in dobila status FCBD® Sister Studio. Po desetletju prakse je leta 2015 v San Franciscu zaključila tudi izobraževanje za učiteljico joge (RYS 200), redno pa se izobražuje tudi v Iyengar stilu.

Jeseni 2009 se je pridružila skupini Bellydance Superstars kot gostujoča tribal plesalka na njihovi evropski turneji po Angliji, Franciji in Maroku.
Manca je umetniški vodja in koreografinja plesne skupine Amaya Dance Company, ki je s predstavami Orient Under Construction, Bellydance Unveiled ter Bellydance Infusion project gostovala po Evropi. Je tudi projektni vodja festivala Tribal Bliss, ki združuje profesionalne plesalke iz celega sveta.
Svojo poznavanje plesa in joge je dopolnila s študijem na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo v Ljubljani, ki ga je zaključila leta 2015.

Od duhovnega prebujenja 26 aprila 2020, ko se ji je življenje “obrnilo na glavo” se bolj intenzivno posveča tudi študiju duhovnih izročil, tantre, čuječnosti in ne-dualnosti.

Rada ustvarja nove in tople skupnosti tako v plesu, kot tudi skozi vodstvo tantrično-šamanskih krogov in dela v procesu smeri, ki jo imenuje “duhovnost skozi temo in svetlobo”. Leta 2021 je opravila izobraževanje v ISTI (International School of Temple Arts) level 1, 2 ter 3, ki jih je 2022 tudi ponovila in poglobila Od 2022 pa je v ISTI sodelovala tudi kot asistentka.

TEČAJNICE so o tečajih POVEDALE…